bg-wire

VCA examen

Het VCA-certificaat is een certificaat dat erkent dat een elektricien een veiligheidsbeheersingssysteem heeft dat voldoet aan de eisen van VCA. Het is niet bij wet verplicht. Het hebben van een VCA-certificaat kan wel garanties bieden voor de risicobeheersing bij de uitvoering van het werk. Bepaalde opdrachtgevers leggen dit op aan de bedrijven die bij hen werken komen uitvoeren. Zowel met het oog op een stageplek als latere tewerkstelling, is het voorleggen van zo'n VCA-attest een duidelijke troef.

In samenwerking met de metaal- en bouwsector, organiseert Volta op kosten van de sector de VCA-examens in je school. Elke jongere kan één keer gesubsidieerd deelnemen aan het examen. Minimum inschrijvingen: per school acht leerlingen.

Doelgroep?

Leerlingen uit deze studierichtingen van de derde graad secundair onderwijs kunnen deelnemen:

  • Studiegebied mechanica-elektriciteit: elektrische installatietechnieken, elektronische installatietechnieken, elektrische installaties, industriële ICT, industrieel onderhoud, industriële onderhoudstechnieken, industriële elektronicatechnieken, podiumtechnieken, regeltechnieken, stuur- en beveiligingstechnieken, industriële elektriciteit.
  • Studiegebied koeling en warmte: industriële koeltechnieken, koel- en warmtetechnieken, koelinstallaties, koeltechnische installaties.
  • DBSO en Syntra-leertijd: alle elektriciteitsopleidingen.
  • Elektrische Installaties Duaal

Doorstroomrichtingen zoals industriële wetenschappen, elektriciteit-elektronica en elektromechanica behoren jammer genoeg niet tot deze groep.

Hier vind je meer informatie en kan je inschrijven.