bg-wire

Elektroclub

De ElektroClub is er voor 10- tot 14-jarigen. Ook leerlingen uit de eerste graad kunnen hier dus nog veel leren en beleven.

De website neemt jongeren mee op een avontuurlijke verkenningstocht door de wereld van techniek en technologie. De site geeft een antwoord op hun vragen over het elektrotechnisch onderwijs. Waar en hoe kun je elektriciteit gaan studeren? Wat is het verschil tussen technisch en beroeps? Welke studierichtingen zijn er? Kunnen meisjes elektriciteit studeren?

Ze kunnen er zelf experimenteren met spannende proefjes en via het ElektroAlfabet kunnen ze hun kennis van techniek bijspijkeren. De basisprincipes van elektriciteit worden heel speels uit de doeken gedaan in de rubriek Word Elektrogenie.

Ze komen er ook meer te weten over elektrojobs en de realiteit op de werkvloer. Want daar geven de elektrotechnici mee vorm aan de samenleving van vandaag en morgen, waar technologie een steeds belangrijkere plaats inneemt.

Join the club!

Alle jongeren tussen 10 en 14 die wild zijn van elektriciteit, zijn welkom in de ElektroClub. Wie lid wordt, ontvangt een boek en krijgt elke maand een e-brief met nieuwe info. Elke maand staat er op de site ook een wedstrijd waarmee mooie prijzen te winnen zijn.